Ingredients: Składniki:
- Onions Cebule
- Eggs Jajka
- Flour Mąka
- Bread crumbs Bułka Tarta
- Salt and pepper Sól i Pieprz
- oil Olej
Instructions: Sposób przygotowania:
- Peel the onions. Obierz cebule.
- Cut the onions in slices. Pokrój cebule w plasterki.
- Break the eggs into a bowl. Wbij jajka do miski.
- Whip the eggs. Ubij jajka.
- Add salt and pepper to the eggs. Dodaj sól i pierz do jajek.
- Dip the onion slices in the flour. Zamocz plasterki cebuli w mące.
- Dip the onion slices in the egg. Zamocz plasterki cebuli w jajku.
- Coat the onion slices in bread crumbs. Obtocz plastry cebuli w bułce tartej
- Fry the onion slices in hot oil. Smaż plastry cebuli na gorącym oleju
- Put the onion rings on a paper towel. Połóż cebulowe krążki na ręczniku papierowym
- Eat your onion rings☺ Zjedz swoje cebulowe krążki☺
Autor:Szymon Piekarski VI A
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz